Vinduer & døre

Udskiftning af vinduer og døre i Odense

– vi klarer også opgaver på resten af Fyn

Døre og vinduer udskiftes i Odense med energirigtigt glas.
Der er mange penge at spare ved at skifte gamle vinduer ud med nye, der alle har energirigtigt glas.
Mens en gammeldags termorude lader en stor del af stuevarmen slippe ud i det fri, holder en rude med energiglas på varmen.
Vinduer med energiglas har to gode egenskaber.
Dels er mellemrummet imellem glassene fyldt med isolerende gas, der isolerer mere end den luft, der er i termoruder.
Dels har glasset fået en særlig usynlig belægning, der reflekterer varmen tilbage i stuen. Det betyder, at en energi-rude lukker mere af den gratis varme fra solen ind i stuen, end der slipper ud som varmetab.
Du får altså tilført varme til dit hus, hvilket kan aflæses direkte på varmeregnskabet. Samtidig er det slut med kuldenedfald fra ruderne, der opleves som træk og kold luft, når du sidder tæt på dine vinduer i koldt vejr.

Energisprosser
Men det er ikke kun selve ruderne, der kan være energirigtige. Har du planer om at holde på varmen, er det en god idé at se efter vinduer, hvor hele vinduet – altså ramme, karme og sprosser – er energimærket som et samlet produkt.
Generelt giver små ruder med mange sprosser mere varmetab end store ruder. Forklaringen er, at der altid er større varmetab i det, der hedder randzonen; der hvor rudens kant møder vinduets ramme. Når ruderne er små, som fx i bondehusvinduer, er randzonen forholdsmæssigt større end ved et vindue med én stor rude.
Varmetabet kan imødegås med energisprosser, hvor sprosserne er limet uden på ruden.
Denne konstruktion betyder også, at sprosserne kan være smalle ligesom i de originale gamle vinduer med enkeltglas.
Vær opmærksom på, at der kan være forbud imod energi-sprosser i lokalplanen.

Dug
Hvis der opstår udvendig dug på en energirude, er det ikke et negativt tegn. Udvendig dug opstår, fordi den udvendige overfladetemperatur på glasset er lav, fordi ruden er velisolerende. Udvendig kondens forsvinder normalt hurtigt, når solen kommer frem og varmer glasset op.

Hold på varmen
En gammeldags termorude er luftfyldt. Den lader solens varme slippe ind gennem vinduerne, men samtidig lader den også en stor del af varmen indefra komme ud. En energirude lader solens varme slippe ind og sørger for, at varmen bliver indenfor. Vinduer med energiruder reflekterer ganske enkelt rumvarmen, så den holdes inde i dine stuer.

Tommestokken ApS leverer og monterer døre og vinduer fra alle landets førende producenter, eksempelvis Rationel, Ideal Combi, Velfac, Kpk og Bøllemosen døre & vinduer samt ovenlysvinduer og tagaltaner fra Velux.

Tommestokken ApS i Odense tilbyder uforpligtende rådgivning, opmåling og tilbudsgivning hvis du overvejer at få udskiftet dine gamle døre og vinduer.

Vi udfører udskiftning og montage af vinduer og døre i Odense og på hele Fyn

Få et uforpligtende tilbud

Vi klarer det hele til tiden og til den rigtige pris. Så kontakt os i dag for et gratis og uforpligtende tilbud.

Kontakt os