Nyt tag, tagdækning og tagrenovering

– i  Odense og på resten af Fyn

Det kan være svært at vurdere, om det er nødvendigt at investere i et helt nyt tag eller om det gamle tag blot kræver en renovering. En udskiftning til et nyt tag er som oftest den dyreste løsning, men samtidig også den løsning, som har længst levetid.

1. Spørg kommunen og grundejerforeningen
Når du planlægger nyt tag, er det en god idé at få en snak med din kommunes tekniske forvaltning. Der kan være lokalplaner og servitutter, der begrænser mulighederne. Hvis taget gøres højere, skal du være opmærksom på, at loven stiller krav til højde og afstand til vej samt naboskel. Inddrages loftet til beboelse, skal grundens bebyggelsesgrad overholdes.

2. Vælg tegl til nyt tag med hjertet
Det er en stor beslutning at vælge tegl. Gå ikke på kompromis – taget skal ligge der i mange år. Vælg derfor den teglsten, du bedst kan lide. Prisforskellen på eksempelvis røde naturtegl og sortglaserede tegl er ikke er særlig stor, når man kigger på totaløkonomien ved tagrenovering. Vælg aldrig tegl, blot på baggrund af et katalog. Bed håndværkeren om nogle adresser, hvor du kan se teglene på en hel tagflade i dagslys. Alternativt kan du besøge en forhandler, der har teglene udstillet.

3. Omlæg skjulte tagrender
Hvis du har skjulte tagrender, er det en ide at få dem omlagt til udvendige i forbindelse med tagrenoveringen. Problemet med skjulte tagrender er, at de er svære at rense og derfor let bliver tilstoppede. Så løber vandet over og giver risiko for fugt- og svampeskader på mur- og træværk. Endelig opdager man ofte først et brud, længe efter skaden er sket.

4. Vælg et kvalitetsundertag
Hvis du har valgt en vingetegl, bør du vælge et fast undertag. Årsagen er, at vingetegl ikke ligger helt tæt. Derved rammer solens UV stråling undertaget – det kan en banevare ikke tåle. Hvis du har valgt en falstagsten, bør du vælge et undertag i DUKO klassen middelhøj, f.eks. Divoroll Top fra Lafarge eller Monarfol 500. Undertaget skal under alle omstændigheder være trædefast. Derved mindskes risikoen for at der opstår et hul under din tagrenovering.

5. Efterisoler tagkonstruktionen
Sørg for at lægge så meget efterisolering, som der er plads til i tagkonstruktionen – både på det flade loft, på skråvægge og i skunkene. Du kan ofte genanvende den eksisterende isolering, når bare du renser og retter den. Investeringen til efterisolering kommer hjem igen i form af besparelse på varmeforbrug, færre omkostninger til vedligeholdelse samt større fortjeneste, hvis huset engang skal sælges. Ved eksempelvis at øge isoleringen fra 100 mm til 300 mm, kan du ofte spare kr. 5.000 eller mere om året på varmeregningen.

6. Filts din skorsten
Hvis du planlægger at få filtset dit hus når renoveringen af dit nye tag er færdigt, bør du undersøge muligheden for at få entreprenøren til at filtse din skorsten i forbindelse din tagrenovering. Der er meget dyrt senere at skulle sætte stillads og faldsikring, blot for at komme til at filtse skorstenen.

7. Beskyt din have før tagrenovering
Det kan ikke undgås, at en tagrenovering sætter sine spor på haven. Særligt udsatte er blomster langs huset, hvor stilladset skal stå. Grav derfor dine yndlingsblomster op og sæt dem i en pose jord nede i baghaven. Hvis du har en nyanlagt indkørsel eller forhave, så bed entreprenøren afdække dem med plader inden han påbegynder din tagrenovering.

8. Brug kun håndværkere med Byggaranti
Kontroller at håndværkeren er omfattet af byggaranti. Det betyder, at arbejdet af omfattet af en garantiordning, som sikrer dig bedst muligt, hvis noget skulle gå galt under udførelsen af din tagrenovering eller hvis håndværkeren ikke gør arbejdet færdigt.

Læs mere på http://www.byggaranti.dk/

Tommestokken ApS, tømrer & montage Odense, udfører alle former for tagarbejde, nyt tag, tagdækning og tagrenovering i Odense og på Fyn.

Få et uforpligtende tilbud

Vi klarer det hele til tiden og til den rigtige pris. Så kontakt os i dag for et gratis og uforpligtende tilbud.

Kontakt os