Glasudskiftning

Lavenergirude, energitermorude eller superlavenergirude?
Det hedder kort og godt en energirude, når ruden ser ud som en termorude, men energimæssigt er en moderne forseglet rude
Energiruder bruges til at energiforbedre eksisterende termorudevinduer og de bruges i nye vinduer. Man behøver ikke nødvendigvis skifte sine vinduer for at få bedre komfort og lavere varmeregning, medmindre de gamle vinduer ikke er til at redde.
Nye vinduer er og skal være forsynet med energiruder eller energiglas (1-lags belagt glas monteret i et kasse- eller koblet vindue). Vinduer udbudt med termoruder er energimæssigt forældede og tilhører fortidens byggeri. Køb dem ikke.
Energiruder sammenlignet med termoruder

  • Markant nedsat varmeregning og mindre miljøbelastning.
  • Forbedret rumkomfort, da både kuldestråling og kuldenedfald bliver mindre.
  • Radiatorplacering under vinduet er oftest unødvendig – og man kan møblere tættere på vinduerne uden at føle det koldt i nakken eller om fødderne.
  • Øget hyppighed af udvendig kondens, dvs. dug og rimfrost udvendigt på ruden. Særligt ved ovenlysvinduer og ruder, der kan ”se” meget himmel, vil der forår og efterår kunne opleves en del formiddage, hvor udsigten bliver forstyrret af kondens.
  • Jo lavere såkaldt U-værdi (=varmeisoleringsevne) jo mere udvendig kondens. Omvendt kan kondensen ses som et direkte bevis for rudens gode isoleringsevne.
  • Visse fabrikater af energiruder giver en uønsket spejlingsfarve set udefra. Ved facadevis udskiftning af termoruderne, er fænomenet dog sjældent iøjnefaldende.

Husk at faldende priser på energiruder kan gøre det attraktivt at skifte alle ruderne på én gang, sammenholdt med stadigt stigende energipriser.
At tilvælge såkaldt ”varm kant”, der nedsætter kondens nederst på den indvendige side af ruden.
Kolde kanter af stål og aluminium er forældede.
Kontakt Energitjenesten.dk, hvis du har særlige spørgsmål til energiruders og -vinduers dimensionering,
støjreduktion, solafskærmning, arkitektur, rumkomfort og ventilation – eller bare gerne vil guides rundt i vinduesjunglen.
Tommestokken ApS er leveringsdygtig i alle typer glas og energiruder

Få et uforpligtende tilbud

Vi klarer det hele til tiden og til den rigtige pris. Så kontakt os i dag for et gratis og uforpligtende tilbud.

Kontakt os